Szynka Staropolska
Szynka wieprzowa, wyrób wędzony parzony
Waga opakowania ok. 3,5kg-4,0kg
od 2°C do 6°C
Szynka wieprzowa-parzona uzyskana z połączenia dwóch kawałków mięsa.
Dzięki temu szynka ma bardzo duży przekrój i nadaje się np. do galaret lub innych dań polegających na zawijaniu w szynkę.
Soczysta w smaku, delikatna i krucha. Mięso użyte do produkcji pochodzi tylko ze sprawdzonych polskich hodowli. Stosujemy naturalne przyprawy i tradycyjne wędzenie dymem olchowym.
Wyrób sezonowy. Idealna na świąteczne okazje.
Do wyprodukowania 100g produktu użyto 121g mięsa wieprzowego.
Składniki : mięso wieprzowe ( szynka) 95,2%, woda, E451stabilizator, cukier gronowy, maltodekstryna, E621 wzmacniacz smaku i zapachu, E316 przeciwutleniacz, sól, przyprawy, substancja konserwująca azotyn sodu.
Alergeny : może zawierać soję, laktozę, gluten, gorczycę, seler.
Wartości odżywcze w 100g produktu :
Wartość energetyczna | 773KJ/185kcal |
Tłuszcz | 8,9g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 3,6g |
Węglowodany | 4,1g |
W tym cukry | 1,4g |
Białko | 23g |
Sól | 2,0g |