Polędwica z wiejskiej wędzarni
Wędzona polędwica wieprzowa, wyrób wędzony-parzony
Waga opakowania ok. 1,40kg
od 2°C do 6°C
Wędzonka parzona z mięśnia polędwicy wieprzowej, pochodzącej ze sprawdzonych polskich hodowli.
Wysoka zawartość mięsa oraz zastosowanie naturalnych przypraw i wędzenia dymem olchowym w tradycyjnych wędzarniach sprawia, że wyrób ten posiada niezwykłe walory smakowo-zapachowe.
Delikatna w smaku i wyborna w aromacie. Wędzona na ciemno.
Do wyprodukowania 100g wyrobu gotowego użyto 122g polędwicy wieprzowej.
Składniki : mięso wieprzowe (polędwica )122,2%, cukier gronowy, sól, cukier, E316 przeciwutleniacz, ekstrakty ziół, substancja konserwująca azotyn sodu, aromat.
Alergeny : może zawierać soję, laktozę, gluten, gorczycę, seler.
Wartości odżywcze w 100g produktu :
Wartość energetyczna | 906KJ/217kcal |
Tłuszcz | 13g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 5,1g |
Węglowodany | 1,9g |
W tym cukry | 1,1g |
Białko | 23g |
Sól | 1,2g |