Polędwica z wiejskiej wędzarni

Image

Wędzona polędwica wieprzowa, wyrób wędzony-parzony

Masa netto: ok. 1,40kg
Produkt zmiennowagowy
Forma opakowania: Opakowanie MAP Produkt pakowany w atmosferze ochronnej
Pakowane w:
Waga opakowania ok. 1,40kg
Temperatura przechowywania:
od 2°C do 6°C
Image
Image
Image

Wędzonka parzona z mięśnia polędwicy wieprzowej, pochodzącej ze sprawdzonych polskich hodowli.

Wysoka zawartość mięsa oraz zastosowanie naturalnych przypraw i wędzenia dymem olchowym w tradycyjnych wędzarniach sprawia, że wyrób ten posiada niezwykłe walory smakowo-zapachowe.

Delikatna w smaku i wyborna w aromacie. Wędzona na ciemno.

Do wyprodukowania 100g wyrobu gotowego użyto 122g polędwicy wieprzowej.

Składniki : mięso wieprzowe (polędwica )122,2%, cukier gronowy, sól, cukier, E316 przeciwutleniacz, ekstrakty ziół, substancja konserwująca azotyn sodu, aromat.

Alergeny : może zawierać soję, laktozę, gluten, gorczycę, seler.

Wartości odżywcze w 100g produktu :

Wartość energetyczna906KJ/217kcal
Tłuszcz

13g

W tym kwasy tłuszczowe nasycone

5,1g

Węglowodany

1,9g

W tym cukry

1,1g

Białko23g
Sól

1,2g

Rozsmakuj się również

Szynka Krucha

Szynka Krucha

Szynka Myszka

Szynka Myszka

Polędwiczka Wędzona

Polędwiczka Wędzona

Scroll to Top