Kolejna wersja pasztetu zapiekanego na słodko.
Tym razem z dodatkiem prawdziwych śliwek. Zastosowanie autorskiej receptury oraz użycie mięsa wieprzowego ze sprawdzonych polskich hodowli, powoduje, że pasztet ma wyjątkowy smak i aromat.
Fani wyrobów ze słodkimi dodatkami bardzo cenią sobie ten wyrób za jego oryginalność.
Sprawdzi się na kanapkach, jak też jako samodzielne danie, zwłaszcza w okresie wielkanocnym.
Składniki : mięso wieprzowe 72,1%, wątroba wieprzowa, śliwki suszone 12%, bułka pszenna, sól, przyprawy, cukier, glukoza, aromat, substancja konserwująca-azotyn sodu, skrobia, maltodekstryna.
Alergeny : może zawierać soję, laktozę, gluten, gorczycę, seler.
Wartości odżywcze w 100g produktu :
Wartość energetyczna | 1286KJ/312kcal |
Tłuszcz | 30g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 12,2g |
Węglowodany | 5,2g |
W tym cukry | 0,6g |
Białko | 8,2g |
Sól | 1,3g |