Szynka z wiejskiej wędzarni
Wędzonka szynka wieprzowa wędzono-parzona
Waga opakowania ok. 1-1,5 kg
od 2°C do 6°C
Wędzonka parzona z mięśnia szynki wieprzowej, wyrabiana metodą tradycyjną, wędzona dymem olchowym.
Unikatowa receptura sprawia, że szynka zadowoli podniebienie każdego wyrafinowanego smakosza.
Produkt posiada aktualny znak jakości Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi – Poznaj Dobrą Żywność.
Idealna na kanapki, ale też jak dodatek do zapiekania, zawijania, koreczków itp.
Do wyprodukowania 100g wyrobu gotowego użyto 119g szynki.
Składniki : mięso wieprzowe szynka, glukoza, cukier, sól, przeciwutleniacz E316, przyprawy, substancja konserwująca azotyn sodu, aromat.
Alergeny : może zawierać soję, laktozę, gluten, gorczycę, seler.
Wartości odżywcze w 100g produktu :
Wartość energetyczna | 906KJ/217kcal |
Tłuszcz | 13g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 5,1g |
Węglowodany | 1,9g |
W tym cukry | 1,1g |
Białko | 23g |
Sól | 1,2g |