Szynka z Puławiaka

Image

Wyrób dojrzewający, suszony wędzony

Masa netto: ok. 1,40kg
Produkt zmiennowagowy
Forma opakowania: Opakowanie luz
Pakowane w:
Waga opakowania ok. 1,40kg
Temperatura przechowywania:
od 2°C do 6°C
Image
Image
Image

Szynka poddawana  jest dojrzewaniu w ściśle określonych warunkach w okresie do 6 tygodni.

W tym czasie macerowana jest tylko naturalnymi przyprawami podkreślającymi niezwykły smak.

Kolejnym etapem jest suszenie i wędzenie w tradycyjnych wędzarniach dymem z polskich olch, które rosną w naturalnych warunkach, dokładnie tak, jak świnie Rasy Puławskiej z hodowli Pana Homeji.

Mięsność 133g szynki użyto na 100g produktu gotowego.

Składniki : mięso z szynki wieprzowej rasy puławskiej, sól, przyprawy naturalne.

Wartości odżywcze w 100g produktu :

Wartość energetyczna906KJ/217kcal
Tłuszcz13g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone5,1g
Węglowodany1,9g
W tym cukry1,1g
Białko23g
Sól1,2g

Rozsmakuj się również

Szynka Krucha

Szynka Krucha

Szynka Myszka

Szynka Myszka

Polędwiczka Wędzona

Polędwiczka Wędzona

Scroll to Top