Pasztet Borowikowy
Wędlina podrobowa wieprzowa pasztetowa wyrób parzony
Waga opakowania ok. 1,0kg
od 2°C do 6°C
Wyrób o oryginalnym, niepowtarzalnym smaku dzięki zastosowaniu odpowiednio dobranych, wyłącznie naturalnych przypraw.
Dodatek suszu borowikowego sprawia, że smak grzybów jest wyraźny i naturalny.
Doskonały na kanapki, ulubiony pasztet dla całej rodziny.
Pakowany w osłonkę visko-flex.
Składniki : tłuszcz wieprzowy, woda, wątroba wieprzowa, skórki wieprzowe, cebula, kaszka manna, susz i aromat borowika do 2 %, białko sojowe, E331iE500 stabilizatory, E316 przeciwutleniacz, E621 wzmacniacz smaku i zapachu, przyprawy, sól, białko zwierzęce wieprzowe, substancja konserwująca-azotyn sodu.
Alergeny : może zawierać soję, laktozę, gluten, gorczycę, seler.
Wartości odżywcze w 100g produktu :
Wartość energetyczna | 1399KJ/339kcal |
Tłuszcz | 33g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 13,8g |
Węglowodany | 3,7g |
W tym cukry | 1,0g |
Białko | 7,1g |
Sól | 1,4g |