Tradycyjny salceson czarny wyprodukowany zgodnie z dawnymi recepturami.
Zastosowanie starannie dobranej mieszanki przypraw oraz użycie do produkcji mięsa pochodzącego tylko z polskich hodowli, sprawia, że wyrób ten zyskał uznanie szerokiego grona smakoszy podrobów zarówno jako stałych klientów, jak też w ocenie w wielu konkursach i wydarzeniach.
Polecany na kanapki, lecz również do sałatek. Przepisy znajdą Państwo na naszej stronie.
Składniki : skóry wieprzowe, tłuszcz wieprzowy maski wieprzowe, woda, białko zwierzęce pochodzenia wieprzowego, przyprawy, sól, glukoza, ekstrakt drożdżowy, cukier, maltodekstryna, aromat, substancja konserwująca-azotyn sodu.
Alergeny : może zawierać soję, laktozę, gluten, gorczycę, seler.
Wartości odżywcze w 100g produktu :
Wartość energetyczna | 856KJ/206kcal |
Tłuszcz | 14g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 5,4g |
Węglowodany | 2,7g |
W tym cukry | 0,5g |
Białko | 19g |
Sól | 2,1g |