℘ Nasze wyroby ℘
Tradycyjna receptura
Oferujemy zdrową żywność: szeroką gamę wyrobów podrobowych oraz wędlin produkowanych według tradycyjnych receptur, które są naturalne, smaczne – bez chemicznych konserwantów i dodatków.
Polski surowiec
Do produkcji wszystkich swoich wyrobów wykorzystujmy polski surowiec, wysokiej jakości i świeżo mielone przyprawy.
Oferta współpracy
Ofertę swoją kierujemy do hurtowni, sieci handlowych, sklepów, klientów detalicznych, firm cateringowych, restauracji, szkół i przedszkoli.
Niepowtarzalny smak
Nasze szynki posiadają niepowtarzalny smak dzięki metodzie wędzenia drewnem olchowym.
Nowoczesny zakład
Nasze wyroby produkujemy w nowoczesnym zakładzie, który posiada wdrożony międzynarodowy system kontroli jakości HACCAP i jest przystosowany do surowych wymagań i standardów Unii Europejskiej. Spełniamy wszystkie wymagania sanitarne oraz weterynaryjne.
Zawsze na czas
Posiadamy własne samochody dostawcze, dzieki czemu zamówione podroby i wędliny dostarczamy w bardzo dobrych warunkach chłodniczych i na czas.
Zapraszamy do zapoznania się z nasza ofertą, do zakupu i do degustacji naszych wyrobów.
Jako prekursorzy wprowadzamy na rynek wyroby z mięsa wieprzowego rasy puławskiej z hodowli stosujących karmienie paszami bez dodatków modyfikowanych genetycznie.
Taką hodowlą zajmuje się gospodarstwo Pana Slawomira Homeji.
Prostymi słowy Pan Sławek karmi swoje świnie jak dawniej.
Te szlachetne wyroby wyrabiane są z mięsa wieprzowego wysokiej jakości pochodzących ze sprawdzonych hodowli w rejonie Puław. M.in. z hodowli Pana Sławomira Homeji, który hoduje świnie rodzimej rasy puławskiej i co niezwykłe w dzisiejszych czasach - karmi je paszami bez GMO, czyli bez dodatków genetycznie przetworzonych, prostymi słowy – jak dawniej.
Więcej na ten temat możecie poczytać w artykule:
http://www.palukitv.pl/teksty/rolnictwo/27971-pionier-w-hodowli-rasy-pulawskiej.html
Wędliny z Puławiaka nie są w ciągłej sprzedaży, ponieważ produkujemy je na bieżąco, w zależności od dostarczonego surowca.
Wędliny robimy zgodnie z tradycyjnymi recepturami, z użyciem naturalnych przypraw i bez zbędnej chemii.
Daje to gwarancję wyjątkowego smaku, niezwykłego aromatu, świeżości i w rezultacie najwyższej jakości naszych wędlin.

Jałowcowa z Puławiaka
Do wyprodukowania 100 g wyrobu używamy 130 g mięsa wieprzowego rasy puławskiej w przewadze kl.I
Kiełbasa wędzona jest dymem olchowym z dodatkiem owoców jałowca, co nadaje charakterystyczny dla tej wędliny smak i aromat.

Pieprzowa z Puławiaka
Mięsność 110 g na 100 g wyrobu.
Surowcem jest głównie łopatka z Puławiaka.
Jest to nic innego jak odmiana kiełbasy polskiej ze wszystkimi jej cechami podkreślonej pieprzowym smakiem oraz wiśniowym kolorem.
Idealna na grilla.

Kindziuk z Puławiaka

Karkówka z Puławiaka
Karkówka Suszona
do wyrobu 100 g produktu używamy 144 g mięsa z puławiaka. Wyrób naturalny, suszony kilka tygodni i lekko podwędzany dymem olchowym.

Schab z Puławiaka
Schab Suszony wyrabiamy ze 180 g mięsa rasy puławskiej.
Wyrób tradycyjny, suszony "w pończosze", czyli tak jak kiedyś suszono szlachetne wędliny.